fbpx

Visuddhi Chakra

“Cuvintele dragute pot fi scurte si usor de spus, dar ecourile lor sunt cu adevarat nelimitate.” 

Maica Tereza

Efectele meditaţiei asupra lui Vishuddha Chakra sunt: calmul, seninătatea, puritatea, o voce melodioasă, trezirea inspiraţiei artistice, capacitatea de a interpreta scrierile sacre, scripturile, de a înţelege mesajul ascuns al viselor.

Persoana influenţată predominant de cea de-a cincea chakra nu mai consideră importante distracţiile şi plăcerile provocate de simţuri şi intelect. O astfel de fiinţă va căuta cunoaşterea reală dincolo de limitele timpului, de condiţionările culturale şi ereditare. A intra în câmpul său de energie înseamnă a ne elibera de vârtejurile lumii şi a ne putea controla ieşirile egotice.

Localizare – Al cincilea centru de forţă numit Vishuddha are ca zonă de proiecţie la nivelul corpului fizic zona gâtului.

Reprezintă – conştiinţa pură, creativitatea.

La nivel psihic – guvernează exprimarea, inspiraţia în vorbire, elocvenţa, sesizarea modelelor arhetipale, trezirea intuiţiei. Acest centru subtil este foarte strâns legat de sentimentul de acceptare, de receptivitate superioară, de protecţie subtilă.

La nivel fizic – controlează activitatea corzilor vocale, a sistemului auditiv, a faringelui şi a esofagului, precum şi măduva osoasă. Glandele corespondente sunt tiroida şi paratiroida. Acest centru de forţă este legat de procesul complex de hrănire.

Simptome ale chakrei dizarmonioase:

Confruntare și acţionare din inerție – persoana nu cruţă pe cei care-i stau în cale, se conduce de principiul „scopul scuză mijloacele”; raționalism şi egoism, frici necontrolate, furie,etc

Manifestări ale chakrei elevate:

Un sentiment aproape de compasiunea absolută; echilibru mental; aspiraţia spre perfecțiune; comunicarea cu ceilalți și întemeierea familiei se bazează pe principiul altruismului, adică al grijii dezinteresate, elocinta, capacitatea de a rosti adevarul fara a-i leza pe cei din jur, intuitie superioara , clarviziune, accesarea la nevoie a cliseelor acashice.