fbpx

Swadhisthana Chakra

„Corpul este vehiculul, conștiința șoferul. Yoga este calea, iar chakrele sunt harta.”

Anodea Judith

Swadhisthana Chakra este cea de-a doua chakra, denumita si chakra sacrala, sau in traducere din sanscrita ” resedinta sinelui”.

Ideea forta corespunzatoare celei de a doua chakra este „respectati-va unii pe altii”. Ea se aplica tuturor interactiunilor dintre noi si orice forma de viata. Din punct de vedere spiritual, fiecare relatie pe care o dezvoltam, de la cea mai formala la cea mai intima, are menirea de a ne ajuta sa devenim mai constienti, sa evoluam spiritual.

Provocarea celei de a 2-a chakra este aceea de a invata sa interactionam in mod constient cu ceilalti, aceasta interactiune reprezentand pentru noi un mare sprijin in dezvoltarea noastra.

Cele șase petale reprezintă următoarele moduri de conștiență, cunoscute și sub numele de vrittis: atașament, nemilostenie, senzație de distrugere totală, iluzie, dispreț și suspiciune. Svadhisthana este asociată cu inconștientul și emoția.

Punctul său corespunzător din partea din față a corpului (adică kshetram-ul său) este puțin sub buric. Este legată de simțul gustului (limba) și de reproducere (organele genitale).

Acesta este adesea asociată cu testiculele și ovarele. Ele produc hormonii testosteron sau estrogen, care influențează comportamentele sexuale.

Simptome ale chakrei dizarmonioase:

Atracţia nestăpânită pentru plăceri şi bucurie de moment; dorinţa arzătoare pentru desfătare, chiar dacă acestea sunt dăunătoare (dependență de droguri și alcoolism); atracţie pentru plăceri trupeşti; instincte de reproducere și supraviețuire pronunțate; disperare, măcinare de sine, diverse temeri şi fobii; preocupare de aspectul exterior şi de faptul cum este văzut de cei din jur, o asemenea persoană se îndrăgosteşte la orice pas.

Manifestări ale chakrei elevate:

Aptitudini creative însoţite de emoționalitate extremă; flexibilitate în comunicare; tendinţa de a face ceea ce este necesar, potential creator, forta creatoare amplificata, relationare armonioasa cu lumea din jur, stabilitate a emotiilor.