fbpx

Manipura Chakra

„Deschizand chakrele și permițând energiilor cosmice să curgă prin corpul tău îți vei împrospăta în cele din urmă spiritul și îți vei împuternici viața.”

Barbara Marciniak

Manipura, chakra plexului solar – este centrul dinamismului, a energiei si a mentalului practic

Angrenati pe calea descoperiri personale si a evolutiei spirituale, suntem nevoiti sa facem fata tuturor problemelor cu care ne confruntam în viata de zi cu zi, în situatii ce sunt de natura sa ne dezvaluie puterea sau slabiciunea interioara. Lectia principala a evolutiei la nivelul trei pe centrul de forta Manipura chakra este crearea unei individualitati puternice, a unei identitati aparte fata de identitatea de grup.

Situată deasupra ombilicului sau ușor sub plexul solar, Manipura se traduce din sanscrită drept „bijuterie strălucitoare” sau „bijuterie lucioasă” (alternativ sau tradus în mod eronat ca „oraș de bijuterii”). Manipura este adesea asociată cu culoarea galbenă, albastră în tantra clasică și roșie în tradiția Nath.

Manipura este asociată cu focul și puterea de transformare. Se spune că guvernează digestia și metabolismul ca fiind casa Agni și vântul vital Samana Vayu. Energiile Prana Vayu și Apana Vayu (energie care curge în interior și în exterior) se întâlnesc la un punct într-un sistem echilibrat.

Simptome ale chakrei dizarmonioase:

Avariţie, acumulare inutilă atât a valorilor materiale, cât și a cunoștințelor, egoism, mândrie, ambiții nu numai în lumea materială, ci și în practica spirituală, abuz de alimente.

Manifestări ale chakrei elevate:

Sacrificiu de sine pentru binele altora, responsabilitate, putere de voință dezvoltată, curaj, incredere, putere in directii spirituale, etc