fbpx

Chakrele – semnificatie si localizare

Cuvântul „chakra” se traduce ca „mișcare circulară” sau „roată”, deoarece energia din chakre formează vârtejuri. Avem în corp numeroase chakre, dar cele mai importante sunt șapte chakre principale, situate în canalul energetic central, ne vom opri detaliat asupra lor.

Fiecare chakra pulsează cu o anumită frecvență. Chakrele situate în partea inferioară a lanțului energetic (mai aproape de pământ) pulsează cu o frecvență scăzută – se consideră că acestea aduc o notă de realism conştiinţei, fiind responsabilă de aspecte pământeşti.

Chakrele situate în partea superioară a lanțului energetic pulsează cu o frecvență înaltă – se consideră că ele îi redau subtilitate conștiinței, adică dezvoltă inteligența și spiritualitatea.

Nu există chakre bune şi rele – fiecare din ele are proprietăți pozitive și negative. Dacă tinzi spre dezvoltarea spirituală, atunci este necesar de a dezvolta caracteristicile pozitive ale chakrelor şi de a le elimina pe cele negative, acest obiectiv se atinge cu ajutorul practicilor spirituale.

Modul în care funcţionează chakrele depinde de starea canalelor energetice. Când energia nu circulă liber prin ele, apar dorinţe inconştiente, nespecifice persoanei, deoarece energia nu poate circula liber și se acumulează într-o anumită parte a corpului. Yoghinii asociază acest lucru cu faptul că energia blocată trezește impresiile karmei anterioare (samsara) și dă impulsuri (vasana) care îl determină să procedeze într-un mod care nu-l caracterizează. Yoghinii consideră că după curăţarea canalelor, omul începe să gândească și să acționeze altfel, așa cum îşi doreşte anume el.

Muladhara Chakra – vitalitate
Swadhisthana Chakra – sexualitate, erotism
Manipura Chakra – voinţă, dinamism
Anahata Chakra – iubire
Vishuddha Chakra – intuiţie, puritate
Ajna Chakra – inteligenţă, discernământ
Sahasrara – înţelepciune, comuniunea cu energia Suprema

Mergi mai departe pentru a incepe practica aferenta fiecarei chakre.