ID:92851433

Fiinta umana, conform ultimelor cercetari ale fizicii moderne, prin corpul sau fizic, este o varianta condensata a energiei. Energia corpului omenesc este produsa de celulele sale. Privind la oamenii din jurul nostru observam ca exista doua categorii de persoane :

  • Sanatosi, energici, care pot face fara dificultati fizice, aproape tot ce isi doresc;
  • Obositi, lipsiti de energie, bolnavi, fara chef de viata cu “bateriile aproape descarcate”

Traim intr-o lume duala unde exista lumina si intuneric, alb si negru, frig si cald si organism energic sau obosit, sanatos sau bolnav. (nu ma refer la oboseala care dispare dupa o noapte de somn in urma unui efort )

Din pacate, viata trepidanta, avalansa de informatii, solicitarile multiple ale unei societati moderne, ne storc de energie si intalnim din ce in ce mai multe persoane cu “oboseala cronica” din pacate cu varste din ce in ce mai mici.

Ne intrebam majoritatea dintre noi (din fericire din ce in ce mai multi) ce se intampla, unde gresim, ce este de facut?

Organismul fiecaruia dintre noi este un sistem complex, creat de univers pentru a functiona perfect cu reglaje foarte fine, nebanuite macar de noi, care functioneaza zeci de ani, corectand cat poate toate derapajele noastre (in urma diferitelor alegeri ale noastre sau ale altora dar care ne influenteaza)

Vine intrebarea fireasca, cine trebuia sa ne invete instructiunile de folosire ale  unui astfel de “computer” complex? Pot exista instructiuni de folosire? Raspunsul este categoric NU, nu pentru ca suntem fiinte unice care intre nastere si moarte ne transformam tot timpul ,evoluam, suntem organisme dinamice si in aceasta dinamica  e firesc sa se schimbe regulile. Ce putem face? Sa invatam din mers sa ne adaptam in continuu, sa fim constienti, sa ne punem intrebari, sa fim imformati dar mai ales responsabili. Responsabili pentru starea noastra de bine, si pentru alegerile noastre stiind ca tot ce facem va  avea consecinte.

Trebuie sa invatam cum sa folosim sursele de energie ale organismului si cum sa limitam pierderile de energie.

Comparand metaforic corpul nostru cu o “banca”, o “banca de energie “, putem constata ca are, ca orice banca intrari si iesiri de energie zilnice, facem depuneri si retrageri, important ca la sfarsitul zilei retragerile sa nu depaseasca depunerile, balanta sa fie in echilibru poate chiar pozitiva. (dupa cum ne invata si dna dr. Soescu in cartea „Oboseala cronica”)

Desigur la nastere fiecare din noi porneste cu un capital energetic (fortavitala, Qi-ul) rezultat din contopirea energiei cerului cu energia pamantului si cu cea mostenita de la stramosii nostri, care pe parcursul vietii se epuizeaza incet incet si nu trebuie folosit pentru consumul zilnic. Daca insa suntem mai mereu cu “datorii energetice” se va consuma si aceasta rezerva, si se va micsora longevitatea organismului.

Partea pozitiva e ca intreg universal e energie, la care organismul nostru, care e un sistem deschis se poate conecta. Pentru asta e necesar sa cunoastem sursele de energie ,din care putem sa facem” depuneri” si sa identificam toate caile de pierdere de”iesire” pentru ale reduce, astfel balanta la sfarsitul zilei poate fi chiar pozitiva macar in majoritatea zilelor.

 

SURSELE DE ENERGIE PENTRU ORGANISM

Principalele surse de energie pot fi incadrate in 6 categorii;

  1. Energia cosmic
  2. Aerul
  3. Lumina soarelui
  4. Energia electromagnetica a pamintului
  5. Energia din relatiile interumane
  6. Alimentele

 

Fiecare dintre aceste surse merita o abordare mai ampla, detaliata, iar alimentele care desi pe locul 6, reprezinta un subiect foarte important si de actualitate, merita intreaga atentie, existand o relatie directa intre alimente si starea de bine a organismului. Ne dorim cu totii raspunsuri la intrebari ca: ce mancam, cat mancam, cum mancam si cand mancam? In urmatoarele articole vom analiza in detaliu sursele de energie si cum ne putem „conecta” la ele.