1. Toxinele din carne produc celule canceroase

Fiecare celulă conține ADN (acid dezoxiribonucleic), o substanță chimică în care sunt codificate forma și funcțiile corpului. Reziduurile toxice ale digestiei alimentelor bogate în grăsimi și proteine pot distruge ADN-ul, iar celulele pot deveni canceroase.

Celulele canceroase încep să se multiplice după un program propriu. Sângele nostru conține celule roșii, celule albe și limfocite.

Celulele albe și limfocitele atacă inamicii, cum ar fi bacteriile și virusurile, distrugându-i sau neutralizându-i. Atunci când aceste celule sunt distruse, prima linie de apărare a organismului nu va mai funcționa, rezultatul posibil fiind infecțiile și apariția de celule anormale, canceroase.

  1. Proteinele pot cauza reacții alergice

Proteinele care nu au fost descompuse în nutrienții componenți vor intra în fluxul sanguin prin pereții intestinului subțire, în calitate de substanțe străine. Asta se întâmplă adesea la copiii mici.

Corpul reacționează la introducerea unei substanțe străine prin crearea unei reacții alergice. Acest tip de alergie la proteine este, în principal, rezultatul consumului de lapte sau de ouă. Aportul excesiv de proteine animale și reacțiile alergice tot mai dese sunt cauza creșterii ratei de incidență a cazurilor de dermatită atropică, erupții, boli ale colagenului, colită ulcerativă și boală Crohn.

  1. Proteinele în exces solicită ficatul și rinichii

Proteinele în surplus din organism trebuie să fie descompuse și eliminate prin urină, ceea ce creează o sarcină imensă asupra ficatului și rinichilor.

  1. Un aport exagerat de proteine produce deficiență de calciu și duce la osteoporoză

Atunci când sunt create cantități mari de aminoacizi, sângele devine acid și are nevoie de calciu pentru a-l neutraliza. Astfel, un consum exagerat de proteine conduce la pierderi de calciu. În plus, nivelul fosforului din carne este foarte ridicat, iar sângele trebuie să mențină un raport calciu:fosfor undeva între 1:1 și 1:2.

O alimentație care crește concentrația fosforului va determina organismul să retragă calciu din dinți și oase, pentru a menține acest echilibru. În același timp, când ai cantități mari de fosfor și calciu în corp, aceste elemente vor crea legături chimice, producând fosfat de calciu. Corpul nu poate absorbi acest compus, care va fi eliminat prin excreție, mărind astfel deficitul de calciu și făcând corpul pasibil de osteoporoză. Este și cauza pentru care multe persoane din țările cu alimentații bogate în proteine animale suferă de osteoporoză: oasele poroase sunt rezultatul penuriei de calciu.

  1. Proteinele în exces pot conduce la pierderea energiei

Digerarea hranei cere cantități mari de energie. Proteinele în exces nu sunt complet metabolizate și deci nu sunt absorbite, ceea ce conduce la putrefacție în intestine și la producția de elemente secundare toxice. Când se folosește foarte multă energie, o cantitate mare de radicali liberi va fi creată. Radicalii liberi sunt responsabili pentru procesul de îmbătrânire, pentru cancer, boli cardiace și ateroscleroză.

  1. Proteinele în exces pot contribui la sindromul deficitului de atenție la copii

Studii efectuate în ultimii ani arată o creștere a cazurilor de deficit de atenție la copii, însoțit de izbucniri de furie. Alimentația și nutriția pot avea un impact semnificativ asupra comportamentului copilului și asupra capacității lui de adaptare socială. Există o tendință tot mai pronunțată în rândul copiilor de a consuma cantități mari de alimente cu înalt grad de prelucrare, fie acasă, fie la școală. Aceste alimente nu numai că au aditivi, dar au și tendința de a mări aciditatea corpului. Proteinele animale și zahărul rafinat sunt și ele consumate în cantități mari, în timp ce legumele sunt adesea evitate. Proteinele animale și zahărul necesită cantități sporite de calciu și magneziu, conducând la o deficiență de calciu. Iar deficiența de calciu va irita sistemul nervos, contribuind la nervozitate și irascibilitate.

 

Sursa: Enzima Miracol Dr.Hiromi Shinya – renumit gastroenterolog de origine japoneza